Programma overzicht

  

Actief bewegen staat centraal, zodat je de zwangerschap fit kan doorlopen, klachten worden voorkomen of verholpen en je na de zwangerschap weer optimaal kan herstellen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om ZwangerTotaal te volgen:

 

Tijdens de zwangerschap 

  

ZwangerTotaal bij klachten    (prenataal)

Groepsprogramma tijdens de zwangerschap
Wanneer je bekken-, bekkenbodem- of rugklachten ervaart tijdens de zwangerschap is het raadzaam om dit groepsprogramma te kiezen.   

Dit groepsprogramma, bestaande uit 8 groepslessen, start altijd eerst met een individuele intake, waarbij je samen met de therapeut je zwangerschap en aanwezige klachten doorspreekt. De therapeut kan je dan meteen wat gerichte adviezen en/of oefeningen meegeven voor thuis. Soms is het raadzaam om voor de start van het groepsprogramma nog een paar keer individueel behandeld te worden. Dit is afhankelijk van de mate van klachten. Daarna kun je starten in het groepsprogramma. 

Wanneer je liever individueel behandeld wilt worden, is dit ook mogelijk.  lees verder
Informatie over kosten en vergoeding

 

 

ZwangerTotaal preventief    (prenataal)

Zwangerschapscursus

Wanneer je probleemloos je zwangerschap doorloopt is dit programma de geschikte keuze. Je leert in 8 lessen hoe je op de beste wijze blijft bewegen tijdens de zwangerschap en hoe je klachten kunt voorkomen. Ook wordt je voorbereid op de komende bevalling en leert hoe je bijvoorbeeld het beste kunt ontspannen tijdens de ontsluitingsweeën of op welke wijze je kunt persen. lees verder

Bij dit groepsprogramma hoort geen individuele intake.
Informatie over kosten en vergoeding

 

  

ZwangerTotaal preventief +    (prenataal)

Zwangerschapscursus + individueel bewegingsonderzoek
Deze keuze maak je wanneer je geen klachten hebt, maar wel prijs stelt op een individuele intake, waarbij de therapeut samen met je kan kijken of er nog gerichte adviezen nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn, wanneer je in het verleden bekken- of rugklachten hebt gehad,  en wilt voorkomen dat deze klachten terugkomen. Gerichte adviezen en/of oefeningen kunnen hierbij helpen.

Informatie over kosten en vergoeding

  

 

Na de bevalling

 

Thuisbehandeling na de bevalling

Behandeling bij klachten in de kraamweek
Wanneer in de kraamweek blijkt dat je ernstig gehinderd wordt door bekken- of bekkenbodemklachten, is het mogelijk dat de therapeut bij je aan huis komt voor een individuele behandeling. Dit is meestal na doorverwijzing door de verloskundige, gynaecoloog of huisarts.

  


ZwangerTotaal bij postnatale klachten  

Groepsprogramma na de bevalling
Wanneer je bekken-, bekkenbodem- of rugklachten ervaart na de bevalling is het verstandig om dit groepsprogramma te kiezen. Het begeleidt je in het herstellen van je lichaam, waardoor je klachten verminderen. Dit groepsprogramma start altijd eerst met een individuele intake, waarbij je samen met de therapeut je doorlopen zwangerschap, bevalling en de nu aanwezige klachten doorspreekt. De therapeut kan je dan meteen wat gerichte adviezen en/of oefeningen meegeven voor thuis. Soms is het raadzaam om voor de start van het groepsprogramma nog een paar keer individueel behandeld te worden. Dit is afhankelijk van de mate van klachten. Daarna kun je starten in het groepsprogramma.

Wanneer je liever individueel behandeld wilt worden, is dit ook mogelijk.  lees verder
Informatie over kosten en vergoeding

 


ZwangerTotaal 'Totaal Vitaal'    (postnataal)

Gezondheidscursus na de bevalling

Een optimaal herstel na de bevalling is nodig om weer goed te kunnen functioneren. In 6 lessen helpt 'Totaal Vitaal' je om na de zwangerschap een nieuwe balans in je lichaam te vinden. Teven is het een goede voorbereiding op het sporten. Je wordt begeleid in het verantwoord versterken van bekkenbodem, buik en rug. Je leert je spieren goed te gebruiken en krijgt nuttige houdingstips die je thuis kunt toepassen (zoals tijdens de verzorging van je kindje). Er wordt onder andere geoefend met balansballen en bodybands. Wanneer je bevallen bent en je wilt weer goed herstellen, dan is dit het perfecte programma voor jou. Bij dit groepsprogramma hoort geen individuele intake.
Informatie over kosten en vergoeding

 

  

ZwangerTotaal 'Totaal Vitaal' +    (postnataal)

Zwangerschapscursus + individueel bewegingsonderzoek
Deze keuze maak je wanneer voor de start van het 'Totaal Vitaal'-groepsprogramma eerst een individuele intake en bewegingsonderzoek wilt, waarbij de therapeut samen met je kan kijken of er nog gerichte adviezen nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn, wanneer je in de zwangerschap bekken- of rugklachten hebt gehad en wilt voorkomen dat deze klachten terugkomen of wanneer je bijvoorbeeld een keizersnede hebt gehad. Gerichte adviezen en/of oefeningen kunnen dan nuttig zijn.

Aansluitend kun je starten met het groepsprogramma 'Totaal Vitaal'. 

Informatie over kosten en vergoeding

 

 

 ZwangerTotaal 222.jpg

 

contactplattegrond

ZwangerTotaal Nieuws:

Aanmelden:

Meld je nu aan en krijg toegang tot het extra informatieplatform op deze site!

Samenwerkende partners:

Logo PK.jpg

ZwangerTotaal 226.jpg

Logo Dat