Programma overzicht

 

Actief bewegen staat centraal, zodat de zwangerschap fit kan worden doorlopen, klachten worden voorkomen of verholpen, zodat er na de zwangerschap weer optimaal hersteld kan worden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om ZwangerTotaal te volgen:

 

Tijdens de zwangerschap 

  

ZwangerTotaal bij klachten    (prenataal)

Groepsprogramma tijdens de zwangerschap Wanneer iemand bekken-, bekkenbodem- of rugklachten ervaart tijdens de zwangerschap is het raadzaam om dit groepsprogramma te kiezen.   

Dit groepsprogramma, bestaande uit 8 groepslessen, start altijd eerst met een individuele intake, waarbij samen met de therapeut de zwangerschap en aanwezige klachten doorgesproken worden. De therapeut kan dan meteen wat gerichte adviezen en/of oefeningen meegeven voor thuis. Soms is het raadzaam om voor de start van het groepsprogramma nog een paar keer individueel behandeld te worden. Dit is afhankelijk van de mate van klachten. Daarna kan er gestart worden in het groepsprogramma. 

Wanneer iemand liever individueel behandeld wilt worden, is dit ook mogelijk.  lees verder Informatie over kosten en vergoeding

 

 

ZwangerTotaal preventief    (prenataal)

Zwangerschapscursus

Wanneer iemand probleemloos de zwangerschap doorloopt is dit programma de geschikte keuze. In 8 lessen wordt er geleerd hoe je op de beste wijze blijft bewegen tijdens de zwangerschap en hoe je klachten kunt voorkomen. Ook wordt de zwangere voorbereid op de komende bevalling en leert hoe ze bijvoorbeeld het beste kan ontspannen tijdens de ontsluitingsweeën of op welke wijze je kunt persen. lees verder

Bij dit groepsprogramma hoort geen individuele intake. Informatie over kosten en vergoeding

 

  

ZwangerTotaal preventief +            (prenataal)

Zwangerschapscursus + individueel bewegingsonderzoek Deze keuze maakt de zwangere wanneer ze geen klachten hebt, maar wel prijs stelt op een individuele intake, waarbij de therapeut samen met haar kan kijken of er nog gerichte adviezen nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn, wanneer er in het verleden bekken- of rugklachten zijn geweest, en wil voorkomen dat deze klachten terugkomen. Gerichte adviezen en/of oefeningen kunnen hierbij helpen.

Informatie over kosten en vergoeding

  

 

Na de bevalling

 

Thuisbehandeling na de bevalling

Behandeling bij klachten in de kraamweek Wanneer in de kraamweek blijkt dat de pas bevallen vrouw ernstig gehinderd wordt door bekken- of bekkenbodemklachten, is het mogelijk dat de therapeut bij haar aan huis komt voor een individuele behandeling. Dit is meestal na doorverwijzing door de verloskundige, gynaecoloog of huisarts.

  

ZwangerTotaal bij postnatale klachten  

Groepsprogramma na de bevalling Wanneer de pas bevallen vrouw bekken-, bekkenbodem- of rugklachten ervaart na de bevalling is het verstandig om dit groepsprogramma te kiezen. Het begeleidt in het herstellen van haar lichaam, waardoor klachten verminderen. Dit groepsprogramma start altijd eerst met een individuele intake, waarbij samen met de therapeut de doorlopen zwangerschap, bevalling en de nu aanwezige klachten doorgesproken worden. De therapeut kan dan meteen gerichte adviezen en/of oefeningen meegeven voor thuis. Soms is het raadzaam om voor de start van het groepsprogramma nog een paar keer individueel behandeld te worden. Dit is afhankelijk van de mate van klachten. Daarna kan er gestart worden in het groepsprogramma.

Wanneer iemand liever individueel behandeld wil worden, is dit ook mogelijk.  lees verder Informatie over kosten en vergoeding

 

ZwangerTotaal 'Totaal Vitaal'    (postnataal)

Gezondheidscursus na de bevalling

Een optimaal herstel na de bevalling is nodig om weer goed te kunnen functioneren. In 6 lessen helpt 'Totaal Vitaal' om na de zwangerschap een nieuwe balans in het lichaam te vinden. Teven is het een goede voorbereiding op het sporten. De pas bevallen vrouw wordt begeleid in het verantwoord versterken van bekkenbodem, buik en rug. Ze leert de spieren goed te gebruiken en krijgt nuttige houdingstips die thuis toegepast kunnen worden (zoals tijdens de verzorging van je kindje). Er wordt onder andere geoefend met balansballen en bodybands. Wanneer iemand bevallen is en weer goed wil herstellen, dan is dit het perfecte programma. Bij dit groepsprogramma hoort geen individuele intake. Informatie over kosten en vergoeding

 

  

ZwangerTotaal 'Totaal Vitaal' +             (postnataal)

Zwangerschapscursus + individueel bewegingsonderzoek Deze keuze maakt iemand wanneer men voor de start van het 'Totaal Vitaal'-groepsprogramma eerst een individuele intake en bewegingsonderzoek wil, waarbij samen met de therapeut gekeken wordt of er nog gerichte adviezen nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn, wanneer er in de zwangerschap bekken- of rugklachten zijn geweest en wil voorkomen dat deze klachten terugkomen of wanneer iemand bijvoorbeeld een keizersnede heeft gehad. Gerichte adviezen en/of oefeningen kunnen dan nuttig zijn.

Aansluitend kan er gestart worden met het groepsprogramma 'Totaal Vitaal'. 

Informatie over kosten en vergoeding

 

                                                                                                   

 

contactplattegrond

ZwangerTotaal Nieuws:

Aanmelden:

Meld je nu aan en krijg toegang tot het extra informatieplatform op deze site!

Samenwerkende partners:

Logo PK.jpg

ZwangerTotaal 226.jpg

Logo Dat